Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Digitale hulp bij examenstress

Datum : 27/03/2020

Digitale hulp bij examenstress

Net als in Nederland is er in Trinidad & Tobago (TT) en in de hele Caribische regio meer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar, sprake van examenstress. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat de scholen gesloten zijn om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Ruim 3.900 studenten kunnen thuis studeren dankzij de gratis online lessen die drie middelbare scholieren uit Trinidad aanbieden.

Het trio, – Anastasia Sunnelal, Chekieva Phillip en Alesha Douglas (foto, van links naar rechts) - startte hun project genaamd Online Tutor Services TT in januari als bijverdienste en om mede-studenten te helpen. Maar op 17 maart kondigde premier Keith Rowley aan dat alle scholen tot 20 april zouden sluiten, een maatregel die ook elders in de regio genomen werd. Daarop besloten de drie dat ze hun diensten gratis aan zouden gaan bieden. Voorlopig voor een periode van drie weken.

Chekieva Phillip (18), leerling van de Manzanilla school in het oosten van Trinidad, legt uit dat de examens voor de deur stonden maar dat ze nog niet alle stof had kunnen behandelen. “We gingen er van uit dat er meer scholieren in deze situatie zaten.”

Alesha Douglas (17) van St Joseph’s Convent in San Fernando aan de westkust, vult aan dat ze inmiddels vrienden en anderen uit Barbados bij hun initiatief betrokken hebben, en dat er spoedig ook digitale leerkrachten zullen zijn in Guyana en St. Lucia. Eerst boden ze slechts lessen aan in wiskunde, biologie en management voor leerlingen in Trinidad en Tobago. Maar omdat ze deelgenomen hadden aan het 2019/2020 US Youth Ambassadors programma, breidden ze al gauw uit naar hun toen opgedane regionale netwerk.

Douglas: “Inmiddels hebben we 30 leerkrachten die samen 34 vakken aanbieden verspreid over twee verschillende niveaus, waaronder eindexamenniveau voor middelbaar onderwijs. Ze richten zich daarbij niet alleen op individueel onderwijs, maar doen ook aan huiswerkbegeleiding.”

Normaal vragen ze maandelijks 200 TT dollar (€ 26,50) voor hun diensten , maar ze vonden dat ze iets extra’s moesten doen als bijdrage in de bestrijding van de COVID-19 pandemie.

Maandag 23 maart volgden maar liefst 3.900 scholieren uit de regio hun online lessen. De lessen worden niet alleen gegeven door eindexamenkandidaten, maar ook door onder meer universiteitsstudenten en advocaten.

Overigens was er in TT op 26 maart bij 60 mensen het COVID-19 virus vastgesteld. Een patiënt is inmiddels overleden.

Bron : Newsday
Bookmark and Share


Terug