Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dikke kinderen in Mexico op dieet

Datum : 16/03/2011
Land : Mexico

Dikke kinderen in Mexico op dieet

Begin dit jaar is de Mexicaanse overheid een campagne gestart om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Het verkopen van vet en gefrituurd voedsel wordt geminderd op scholen en kinderen krijgen een gezond alternatief aangeboden. Mexico heeft erg veel inwoners met overgewicht: één op de drie kinderen is te dik.

Een groot probleem voor de overheidscampagne zijn echter bedrijven die snacks produceren en verkopen in het land. Deze missen met de scholen een groot deel van hun afzetmarkt en komen in protest. Het is daarom moeilijk om al het snoep uit te bannen. In de kantines worden dan ook nog steeds chips, lollies en koekjes verkocht. Minister van Volksgezondheid zegt echter: “We zijn erin geslaagd de belangrijkste zaken op te lossen. Er wordt geen frisdrank meer verkocht en de samenstelling van het voedsel is anders.”

Verschillende medewerkers van scholen geven echter aan dat dit slechts een deel van de oplossing is. Ook ouders moeten praten met hun kinderen en hen thuis minder vet voedsel voorschotelen.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug