Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dilma Rousseff in het Verenigd Koninkrijk

Datum : 26/07/2012
Land : Brazilië

Dilma Rousseff in het Verenigd Koninkrijk

De Braziliaanse president Dilma Rousseff brengt deze week een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De aanleiding hiervoor is de opening van de Olympische Spelen. Gisteren hield ze een gesprek met de Britse premier Cameron. Er werd gepraat over de Olympische Spelen, die over vier jaar in Brazilië zullen worden gehouden, maar ook over de handelsmogelijkheden tussen de landen. 

Volgens Cameron was de Olympische link een ''geweldige mogelijkheid'' voor samenwerking tussen Brazilië en het Verenigd Koninkrijk. Hij gaf aan dat hij de handelsbanden met Brazilië graag zou versterken. Dit jaar werd Brazilië, in de plaats van het Verenigd Koninkrijk, de zesde economie van de wereld. In 2011 was de handel tussen de twee landen 8.57 miljard dollar waard, dit jaar zou dat zo'n 10 procent meer moeten worden. 

De twee leiders spraken tevens over de eurocrisis en de handel tussen Brazilië en de Europese Unie. Ook stelden ze vast dat er een programma moet komen tegen het nucleaire programma in Iran en een plan om de crisis in Syrië te beëindigen. 

Rousseff blijft in totaal vier dagen in het Verenigd Koninkrijk en reist met verschillende ministers. Ze zal ook nog de leider van de Britse oppositie, Ed Milliband, ontmoeten. Vandaag zal de president het wetenschapsmuseum in Londen bezoeken, waar ze de bekende wetenschapper Stephen Hawking en verschillende Braziliaanse studenten zal ontmoeten. 

 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug