Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dilma Rousseff keurt voorlichtingsvideo's over homofobie af

Datum : 31/05/2011
Land : Brazilië

Dilma Rousseff keurt voorlichtingsvideo's over homofobie af

Al het voorlichtingsmateriaal over homofobie dat werd ontwikkeld op het Ministerie van Onderwijs en Gezondheid is afgekeurd door de Braziliaanse president Dilma Rousseff. Het gaat om video’s en folders die bedoeld zijn om homofobie tegen te gaan. Rousseff deed dit onder druk van 74 gedeputeerden behorend tot verschillende evangelische kerken. De kerk heeft sterke banden met de huidige regering en de gedeputeerden dreigden met hun stemmingen besluiten in het Congres te dwarsbomen. 

De regering laat weten tegen alle soorten van discriminatie tegen homosexuelen te zijn, maar zegt dat ze het materiaal simpelweg niet geschikt acht voor officiële publicatie. “Dilma zag het en het beviel haar niet”, aldus Gilberto Carvalho. Roussef heeft de publicatie van het materiaal op internet niet verboden, ze vraagt alleen de video’s niet te beschouwen als product van de regering. 

De evangelisten hebben veel macht in het Congres maar ook in de regering zelf. Via deze macht zijn miljoenen stemmen te winnen bij de bevolking en dit is dan uiteindelijk ook waarom Rousseff  zich verplicht voelde aan de wensen van de evangelisten tegemoet te komen. 

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug