Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dilma Rousseff president van Brazilië

Datum : 01/11/2010

Dilma Rousseff president van Brazilië

BRAZILIË - De presidentsverkiezingen in Brazilië zijn gewonnen door Dilma Rousseff van de Arbeiderspartij (PT). Ze heeft ruim 55 procent van de stemmen behaald. Haar conservatieve rivaal Jose Serra bleef steken op 44 procent. Rousseff wordt de eerste vrouwelijke president van Brazilië.
Rousseff was kabinetschef van de populaire huidige president van Brazilië Lula da Silva. Maar die is na twee termijnen niet meer herkiesbaar. Rousseff werd door Lula persoonlijk aangewezen als zijn opvolger en hij steunde haar ook openlijk tijdens de campagne. Veel Brazilianen stemden op Rousseff, omdat ze de keuze van Lula is. Als het kon zouden ze het liefst nog een keer op de 'president van het gewone volk' stemmen. Hij heeft volgens de meeste Brazilianen waargemaakt wat hij heeft beloofd.
Onder zijn bewind heeft de arme boerenbevolking het beter gekregen. Zo krijgen ze tegenwoordig een pensioentje. Ook is de economie de afgelopen jaren sterk gegroeid. Brazilië behoort tot de opkomende economieën en heeft geen last gehad van de financiële crisis.
(NOS)
 

Bookmark and Share


Terug