Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Diplomaatsdochter vermoord in Venezuela

Datum : 19/03/2012
Land : Venezuela

Diplomaatsdochter vermoord in Venezuela

Venezolaanse onderzoekers hebben twaalf politieagenten in hechtenis genomen na aanleiding van de dodelijke schietpartij waarbij een dochter van een Chileense diplomaat om het leven kwam. De negentien jaar oude Karen Berendique overleed zaterdag aan schotwonden nadat de Venezolaanse politie had geschoten op het voertuig waarin zij samen met haar broer reed in de kustplaats Maracaibo.
 

Haar vader, Fernando Berendique, vertelde verslaggevers dat de politie wapens op de auto richtte en vuur opende toen het voertuig niet stopte bij een controlepost. Berendique verklaarde dat er zes kogelgaten in de auto zaten.

 

De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Tareck el Aissami, veroordeelde de schietpartij en beloofde de verantwoordelijken te straffen. “Wij keuren dit soort slechte politiepraktijken af”, zei commissaris José Humberto Ramirez. Daarnaast verklaarde hij dat de politieagenten die er naar men beweert bij betrokken waren zijn aangehouden en dat hun rol door de openbare aanklager zal worden onderzocht. De Chileense minister van Buitenlandse Zaken veroordeelde de moord en vroeg de Venezolaanse autoriteiten om de zaak snel te onderzoeken. 

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug