Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Disney introduceert eerste latina prinses

Datum : 31/01/2015

Disney introduceert eerste latina prinses

Animatieproducent Disney durft het na tachtig jaar eindelijk aan. In 2016 zal de eerste Latijns-Amerikaanse prinses haar opwachting maken. Prinses Elena van Avalor maakt volgend jaar haar debuut op het Disney Junior-kanaal in de succesvolle animatieserie Sofia de Eerste. Daarna krijgt Elena haar eigen spin-off. Het koninkrijk van Avalor is geïnspireerd op diverse elementen uit de Latijns-Amerikaanse cultuur, stelt producent Disney.

De introductie van het nieuwe personage is een handreiking richting de grote schare Latijns-Amerikaanse Disney-fans en de enorme latino gemeenschap in de Verenigde Staten. Deze mopperde de afgelopen jaren al met regelmaat dat zich in het immer uitdijende Disney-oeuvre nog nooit een latina prinses had aangediend.

Overigens zijn de animatiefilms van de producent de afgelopen twintig jaar wel een stuk gemêleerder geworden. Zo deden, na decennia van alleen maar blanke prinsessen, al een Arabische prinses (Jasmine in Aladdin), een Aziatische strijdster (Mulan) en een Afro-Amerikaanse heldin (Tiana in The Princess and The Frog) hun intrede.

 

Bron : BBC, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug