Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Disney Wonder eerste schip door verbreed Panamakanaal

Datum : 02/05/2017
Land : Panama

Disney Wonder eerste schip door verbreed Panamakanaal

De Disney Wonder, die 2.713 passagiers kan vervoeren, is het eerste schip dat afgelopen weekend door het verbrede Panamakanaal is gevaren, aldus de Panamakanaal Autoriteit. Op Twitter liet Jorge Quijano van de Autoriteit weten: “Goedemorgen! We verwelkome het cruiseschip Disney Wonder als het eerste ‘Nieuwe Panamax’ passagiersschip”.

Het schip kwam op zaterdagmorgen aan bij de sluizen bij Agua Clara aan de Atlantische kant van het kanaal en bereikte Cocoli aan de Pacifische kant om 15.00 uur in de middag. De  Disney Wonder is sinds 1999 in de vaart en heeft elf dekken.

Princess Cruises, Holland America Line, Royal Caribbean Cruises en  Norwegian Cruise Line behoren tot de cruisemaatschappijen die op hun routes door het Panamakanaal varen. Naar verwachting zullen 233 passagiersschepen dit fiscale jaar door het kanaal varen, dat loopt van 1 oktober 2016 tot 30 september 2017. Het aantal passagiers wordt geschat op 237 duizend.

Sinds de inauguratie van de nieuwe sluizen in juni 2016 zijn dagelijks gemiddeld 5,9 Nieuwe Panamax schepen door het Panamakanaal gevaren. Het kanaal, dat ongeveer 6 procent van de wereldhandel doorvaart verschaft, is aan het begin van de 20e eeuw aangelegd door de Verenigde Staten en verbindt nu meer dan 140 zeeroutes en 1.700 havens in 160 landen met elkaar. 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug