Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Docu-makers Curaçao op zoek naar jongeren

Datum : 22/04/2018
Land : Curaçao

Docu-makers Curaçao op zoek naar jongeren

De NTR komt volgend jaar juni met een vijfdelige docu-serie vanaf Curaçao. Voor die serie zijn de makers nog op zoek naar Curaçaose jongeren met een inspirerende droom voor hun eiland.

“Het idee voor deze docu-serie is ontstaan omdat we eens een ander beeld van de Antillen willen laten zien, dan het stereotype beeld van toerisme en corruptie dat vaak in de media over de eilanden verschijnt”, vertelt regisseur Martijn Blekendaal. De Amsterdamse regisseur met Curaçaose roots maakte in het verleden documentaires zoals De 13e Man, Bikkels en de IJzeren Eeuw.

Om de verhalen van de jongeren goed uit de verf te laten komen heeft Blekendaal ervoor gekozen om alleen met lokale makers te werken. In zijn team zitten Hester Jonkhout, Michel Drenthe en Sharelly Emanuelson. “Zij kennen het eiland goed en spreken de taal. Dat is belangrijk want we volgen in de docu de taal die op dat moment wordt gesproken, of dat nu Papiaments, Nederlands of Engels is.”

Zelf was Blekendaal onlangs nog op het eiland om onderzoek te doen. “We zijn toen zoveel mooie verhalen tegengekomen in een paar dagen tijd. Ik denk dat het goed is dat het Nederlandse publiek ook die kant van de eilanden ziet.”

Het team zit nu nog in de ‘research fase’ en begint in augustus met filmen op het eiland. In juni 2019 wordt de docu-serie een week lang op NPO 2 uitgezonden. Ook op Curaçao zelf zal de docu te zien zijn.

Aanmelden?

Ben jij tussen de 13 en 30 jaar, woon je op Curaçao en heb jij een inspirerende droom voor je eiland die je met de rest van de wereld wil delen? Meld je dan aan via caribischnetwerk@ntr.nl en wie weet is jouw verhaal volgend jaar wel op tv te zien. 

 

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug