Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dode bultrugwalvis duikt op in jungle

Datum : 28/02/2019
Land : Brazilië

Dode bultrugwalvis duikt op in jungle

Onderzoekers staan voor een raadsel, nadat een walvis is aangetroffen in het regenwoud in de Amazone. De walvis, vermoedelijk een kalf, was afgelopen vrijdag gevonden op het Braziliaanse eiland Marajo. Het dier werd op vijftien meter van de oceaan gevonden, volgens Newsweek.

Darlene Silva, een woordvoerster van het gemeentelijke secretariaat voor Volksgezondheid en Milieu vertelde journalisten dat het dier in een mangrovemoeras was aangetroffen, doordat gieren boven het karkas rondcirkelden. Biologen van het Bicho D’agua Instituut zeiden dat het dier bijna acht meter lang, al verklaarden lokale ambtenaren dat het ongeveer elf meter lang is.  De Huffington Post sprak met het Bicho D’agua instituut, en biologen gaven aan dat het dier “niet zo groot is als het lijkt op de foto’s”.

Volgens het team van het gemeentelijke secretariaat van Volksgezondheid en Milieu die het karkas vonden, had het dier geen zichtbare verwondingen, waardoor uiteenlopende theorieën zijn ontstaan over hoe het dier is overleden in de zee. Renata Emin, de projectleider van het instituut, vertelde journalisten dat de onderzoekers niet weten hoe het dier zo ver landinwaarts heeft kunnen komen, maar vermoeden dat het dier dicht bij de kust dreef en door een storm het land in werd gedragen.

Emim voegde toe dat de vondst extra verrassend was omdat normaliter bultrugwalvissen in februari in Brazilië niet voorkomen, zeker niet zo ver in noorden.

Onderzoekers verzamelen monsters van het karkas, maar Silva zei dat er verder geen intentie is om het dier van de plek te verwijderen.

Bron : www.huffpost.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug