Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dode zeehonden gevonden aan Chileense kust

Datum : 16/05/2012
Land : Chili

Dode zeehonden gevonden aan Chileense kust

Aan een strand in het noorden van Chili zijn minstens dertig dode zeehonden aangetroffen. De oorzaak van de dood moet nog worden onderzocht, zei Sernapesca, de dienst voor de visserij.

De dieren, die een gewicht hebben van zo’n 250 kilo, werden door leden van de milieuorganisatie Sea Sheperd gevonden op het strand van Punta de Choros, op 570 kilomter ten noorden van hoofdstad Santiago. Die gaf de vondst door aan Sernapesca, die op zijn beurt het openbaar ministerie inschakelde om de zaak te onderzoeken.

“Het is heel moeilijk om nu nog de de oorzaak van de dood vast te stellen, gezien de staat van ontbinding waarin de zeehonden verkeren”, zei de regionale directeur van Sernapesca, Jaime Molina. Hij wilde de dood van de dieren niet toeschrijven aan de vissers uit de regio. Dit staat tegenover de verklaring van Sea Sheperd, die zegt dat de zeehonden verwondingen vertonen. Dat zou bewijzen dat vissers de dieren hebben gedood.
 

Bron : Siglo XXI
Bookmark and Share


Terug