Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dodelijke vuurwerkexplosie in Mexico

Datum : 16/03/2013
Land : Mexico

Dodelijke vuurwerkexplosie in Mexico

In een klein dorpje in Mexico zijn twaalf mensen om het leven gekomen toen een kar vol met vuurwerk explodeerde. Tientallen andere mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde tijdens een religieus evenement in het dorp Jesus Tepactepec, in de Centraal-Mexicaanse staat Tlaxcala. 

Getuigen van het ongeluk verklaren dat de dorpelingen deelnamen aan een religieuze processie, toen er per ongeluk een afgestoken stuk vuurwerk op de met vuurwerk beladen kar terecht kwam. Veertien ambulances, een mobiele medische eenheid en twee lucht-ambulances werden meteen naar het dorp gestuurd om de gewonden te verplegen. Veel van hen werden naar een ziekenhuis gebracht in de nabij gelegen provincie Puebla. 

''Mijn god, dit is een tragedie'', zo zei de bischop van Tlaxcala, die bij het ongeluk aanwezig was. De gouveneur van de staat heeft alle ziekenhuizen in de buurt bevolen de slachtoffers te behandelen. Een woordvoerder van de provinciale overheid heeft gezegd dat het aantal slachtoffers nog kan toenemen, omdat er veel mensen aanwezig waren toen de kar vuurwerk explodeerde. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug