Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Doden door extreme kou in Bolivia

Datum : 28/05/2014
Land : Bolivia

Doden door extreme kou in Bolivia

In Bolivia heeft extreem koud weer het leven gekost aan drie mensen. Sinds vorige week kampt Bolivia met zware weersomstandigheden. Naast de drie menselijke slachtoffers is veel vee omgekomen door de kou.

Twee inheemse mensen kwamen vrijdag om het leven in de oostelijke stad Santa Cruz. Temperaturen daalden daar plotseling van 23 naar 8 graden Celsius. Het koufront is afkomstig uit Antarctica en kwam via Argentinië Bolivia binnen, zo bevestigde de nationale weerdienst Senahmi. Verwacht wordt dat de kou nu verder naar het noorden zal trekken, zodat het in het oosten weer warmer wordt. In het oosten stierven tevens zestig koeien door het koude weer.

Tegelijkertijd had het westen van Bolivia last van kou, voornamelijk de in de Andes gelegen provincie Potosí. Hier werden temperaturen gemeten van -16 graden Celsius en er viel sneeuw. Een leraar kwam hierbij om het leven. Hij kreeg last van hypothermie, terwijl hij op de bus stond te wachten.

Ook de rurale provincies Uncia en Llallagua geven aan dat het er maandag sneeuwde en hevig waaide. Dit veroorzaakte stroomstoringen, omgevallen bomen en beschadigde tientallen huizen.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug