Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Doden in Boliviaanse gevangenis

Datum : 15/03/2018
Land : Bolivia

Doden in Boliviaanse gevangenis

Zes gedetineerden zijn woensdag omgekomen in een beruchte overvolle gevangenis in Bolivia, toen de politie de gevangenis bestormde. Ongeveer tweeduizend officieren vielen woensdagochtend vroeg de Palmasola-gevangenis in Santa Cruz binnen.

De actie was een gevolg van een gevangenisopstand vorige week door gevangenen die ontevreden waren over de opheffing van bepaalde privileges. Politiechef Alfonso Mendoza zei dat er in de gevangenis “complete wetteloosheid” heerste. De gevangenis staat bekend als een de meest gewelddadige in Bolivia. In Palmasola zitten ruim 5.200 mensen gevangen, van wie slechts een paar honderd zijn veroordeeld. De anderen wachten nog op een proces. 

De afgevaardigde minister van Binnenlandse Zaken, Jose Luis Quiroga, zei dat de zes gedode gedetineerden zich met vuurwapens "hadden verzet tegen de inval van de politie". De politie meldde dat ze de controle over de gevangenis hadden herwonnen nadat ze enorme hoeveelheden drugs, alcohol en wapens hadden ingenomen.

De gevangenisopstand begon bijna tien dagen geleden, nadat de Boliviaanse regering kinderen onder de zes jaar had verboden om familieleden in de gevangenis te bezoeken. Paus Franciscus bezocht Palmasola in 2015 en sprak met gevangenen die klaagden over onmenselijke omstandigheden in de gevangenis.

 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug