Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Doden in jeugdgevangenis in Guatemala

Datum : 20/03/2017
Land : Guatemala

Doden in jeugdgevangenis in Guatemala

In een detentiecentrum voor jongeren in Guatemala zijn tijdens rellen twee bewakers omgekomen, aldus de politie. Vijf anderen zijn gewond geraakt en worden gegijzeld in het centrum Etapa II in hoofdstad Guatemala-Stad.

De gevangenen eisen dat ze voedselpakketen mogen ontvangen en toestemming krijgen hun eigen maaltijden te bereiden. Oproerpolitie heeft de gevangenis omsingeld en traangas genruikt, maar ze is er nog niet in geslaagd de controle over de gevangenis terug te krijgen. Gevangenen staken matrassen in brand en klommen op het dak van het gebouw. Sommigen probeerden te ontsnappen.

Autoriteiten zeggen dat leden van de bende M-18, een van de beruchtste benden van idden-Amerika, met de rellen zijn begonnen. Een van hun eisen is dat bendeleden die in andere gevangenissen zitten, overgebracht worden naar Etapa II. Volgens ooggetuigen dreigden leden van M-18 ook leden van de rivaliserende bende Paisas te vermoorden als ze nie meededen aan de opstand.

Leden van gewelddadige straatbenden vormen de grote meerderheid van de Guatemalteekse gevangenisbevolkig en dodelijke conficten binnen de gevangenismuren zijn niet ongewoon.Uren nadat de rellen afgelpen zondag uitbraken kwam er nog seeds rook uit delen van de gevangenis.

.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug