Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dodental demonstraties Venezuela loopt verder op

Datum : 24/03/2014
Land : Venezuela

Dodental demonstraties Venezuela loopt verder op

De gewelddadige protesten die vorige maand in Venezuela zijn uitgebroken hebben al aan 34 mensen het leven gekost. Ook zijn er al 461 gewonden gevallen en zijn er reeds 1854 demonstranten gevangengezet.

Afgelopen zaterdag zijn er weer duizenden Venezolanen de straten van Caracas opgegaan om hun onvrede te uiten over de huidige regering. Ook een grote groep studenten die het huidige beleid van Maduro verdedigen, gingen de straat op en bestempelden de onrust van afgelopen weken als “fascistisch geweld”. Volgens lokale media zijn er bij deze protesten 3 doden gevallen door geweerschoten, waarmee het dodental oploopt tot 34. 

In een interview met CNN liet Maduro afgelopen week weten nog altijd pal achter zijn harde optreden te staan. “Wat zou er gebeuren als in de Verenigde Staten een groep zou verklaren dat ze een beweging willen starten zodat President Obama gedwongen wordt te vertrekken”, vroeg Maduro zich openlijk af. “De staat zou reageren en zou alle middelen die de grondwet toelaat gebruiken voor het herstel van de openbare orde.”

Bron : The Guardian & CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug