Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dodental door giftige alcohol in Ecuador gestegen naar 33

Datum : 04/08/2011
Land : Ecuador

Dodental door giftige alcohol in Ecuador gestegen naar 33

Het dodental als gevolg van het drinken van verontreinigde alcohol in Ecuador blijft stijgen. Twee weken geleden stierven al twintig mensen in de provincie Los Rios. Allen hadden de alcohol gedronken tijdens de festiviteiten van de lokale patroonheilige. In de provincie werd ook een grote hoeveelheid vaten met alcohol gevonden waarvan een aantal de giftige stof methanol bevatte.

De autoriteiten verboden vervolgens drie dagen lang de verkoop en consumptie van alcohol in het hele land om verdere verspreiding van de verontreinigde alcohol tegen te gaan. Ondanks deze maatregel zijn er volgens Ecuadoriaanse gezondheidsautoriteiten sindsdien nog eens 13 doden gevallen in het hele land. In totaal zijn er 222 mensen behandeld voor alcoholvergiftiging. 103 van deze patiënten waren afkomstig uit Los Rios. Het ministerie van Volksgezondheid raadt iedereen die symptomen vertoont aan om onmiddellijk hulp te zoeken. De symptomen kunnen variërende van misselijkheid, buikkrampen, wazig zien, overvloedig zweten en verlies van bewustzijn.

Volgens de autoriteiten is de bron van de alcoholvergiftiging in de provincie Tungurahua verontreinigde wijn, die verkocht werd onder de naam "Tempting Wine". Het ministerie van Volksgezondheid gaf echter in een verklaring aan dat ze vermoeden dat de situatie veel erger is en dat verschillende verontreinigde alcoholische dranken over het hele land verspreid zijn. Daarnaast waarschuwde het ministerie ervoor dat het drinken van twee glazen verontreinigde alcohol genoeg is om een persoon te doden.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug