Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dodental na vliegramp Cuba vastgesteld op 110

Datum : 20/05/2018
Land : Cuba

Dodental na vliegramp Cuba vastgesteld op 110

De autoriteiten van Cuba hebben het dodental na het vliegtuigongeluk van vrijdag officieel vastgesteld op 110. Drie mensen hebben het ongeluk overleefd, maar verkeren in kritieke toestand. Dit maakt het de dodelijkste Cubaanse vliegtuigramp in dertig jaar. Er zijn twee dagen van nationale rouw afgekondigd.

De drie vrouwen die het ongeluk overleefd hebben, liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De directeur van het ziekenhuis zei eerder op zaterdag tegen de media dat hun toestand zorgwekkend is. De vrouwen hebben onder meer brandwonden opgelopen.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet achterhaald. Zaterdag is op de locatie van de crash wel een van de zwarte dozen van het vliegtuig, een apparaat waarmee vluchtgegevens worden opgeslagen, in goede conditie teruggevonden.

Twee van de omgekomen passagiers komen uit Argentinië, werd eerder al bekendgemaakt. Ook is er een onbekend aantal mensen, onder wie zes bemanningsleden, uit Mexico omgekomen. Het vliegtuig, dat vloog in naam van luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación, was onderweg naar Holguin. Dit ligt zo'n zevenhonderd kilometer bij Havana vandaan.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug