Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dolfijnen aan kust Peru zijn een 'natuurlijke' dood gestorven

Datum : 23/05/2012
Land : Peru

Dolfijnen aan kust Peru zijn een 'natuurlijke' dood gestorven

Volgens de Peruaanse minister van Visserij, Gladys Triveno, is de dood van honderden dolfijnen aan de noordkust begin dit jaar niet te wijten aan explosies bij olieboringen. De dieren zouden een natuurlijke dood zijn gestorven, zo wijst een regeringsrapport uit.

Dat is in tegenspraak met een onderzoek van milieugroep Orca, die de explosies als oorzaak geeft. Er zijn dertig dolfijnen onderzocht, bij wie gebroken oren en beschadigde organen zijn gevonden. Dit zou komen door het lawaai en de druk die de explosies veroorzaken. Minister Triveno zegt echter dat ook in Nieuw-Zeeland en Australië grote groepen dolfijnen op natuurlijke wijze de dood hebben gevonden.

Langs hetzelfde stuk kust zijn de laatste maanden ook duizenden dode zeevogels gevonden. Ttiveno kondigde aan dat er een apart rapport komt over de dood van ruim 1.200 pelikanen. Hun dood zou te maken hebben met een ‘voedselprobleem’. 
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug