Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Donald Trump opent in Panama het grootste gebouw van Latijns-Amerika

Datum : 07/07/2011
Land : Panama

Donald Trump opent in Panama het grootste gebouw van Latijns-Amerika

De Amerikaanse miljardair Donald Trump heeft zijn intocht in het Latijns-Amerikaanse vastgoed woensdag gemarkeerd met de opening van zijn 70 verdiepingen hoge luxe ressort in de hoofdstad van Panama, het grootste gebouw van Latijns-Amerika. 

Het zeilvormige gebouw, dat 284 meter de lucht in rijst, is een ressort en een residentieel complex dat past in de huidige vastgoed boom in Panama Stad. De Panamese president Ricardo Martinelli en enkele topambtenaren waren bij de ceremonie aanwezig. De Trump Ocean Club weerspiegelt volgens het bedrijf de moderne gevoeligheid van de nieuwe generatie van luxe reizen. De goedkoopste kamer kost 300 dollar per nacht en woningen worden voor 250.000 tot 1 miljoen dollar verkocht. 

Donald Trump zei tijdens de opening van het hotel verdere investeringen te willen maken als de economieën in de regio een sterke groei blijven vertonen. Hij ziet dit project ook als een geweldige springplank naar de rest van Latijns-Amerika. De vastgoed boom heeft de Panamese hoofdstad veranderd in een “mini-Dubai” waarbij het zich spiegelt aan de wolkenkrabbers en monumentale gebouwen van de rijke Golfstaat. Met de Trump Tower is Panama nu de thuisbasis van de drie hoogste gebouwen in Latijns-Amerika. Zowel “The Point”, met 67 verdiepingen en 266 meter, en “Ocean Two”, dat slechts twintig meter korter is, openden eerder dit jaar.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share


Terug