Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dood jongen Dominicaanse Republiek betreurd

Datum : 15/11/2012

Dood jongen Dominicaanse Republiek betreurd

De Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten, het CIDH, heeft laten weten de dood van de jongeman die omkwam tijdens een manifestatie in Santo Domingo zeer te betreuren. De jongen kwam om tijdens de confrontaties die ontstonden tussen politie en studenten bij de manifestatie.

Het CIDH verzoekt de Dominicaanse overheid dringend om hun bevoegdheden uitsluitend te gebruiken in overeenstemming met de internationale verplichtingen en toegepaste internationale principes. Bovendien verzoekt het CIDH de Dominicaanse Republiek om maatregelen op te stellen om buitensporig geweld door politie tijdens manifestaties te vermijden. De student overleed op 8 november aan zijn verwondingen, opgelopen door een vuurwapen tijdens de confrontaties tussen politie en studenten.

Een toenemend aantal manifestaties vindt plaats in de Dominicaanse Republiek nadat President Danilo Medina  een belastingshervorming invoerde. De belastingmaatregel is bedoeld om een deel van het begrotingstekort weg te werken en werd onlangs door een meerderheid van het kabinet goedgekeurd.

President Medina overlegt nu met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om tot een mogelijke overeenstemming te komen van het financieel systeem.

 

 

  
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug