Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Doodstraf blijft in wetboeken Cariben

Datum : 13/10/2011

Doodstraf blijft in wetboeken Cariben

Dertien van de vijfentwintig Caribische landen, houden vast aan de doodstraf en hebben de afgelopen tien jaar executies uitgevoerd. Volgens Amnesty International gaat het om Antigua en Barbuda, de Bahamas, Barbados, Belize, Dominica, Cuba, Guatemala, Guyana, Jamaica, San Cristóbal en Nevis, San Vicente en de Granadinas, Santa Lucía en Trinidad en Tobago.

In Grenada en Suriname bestaat de doodstraf nog steeds op papier, maar is hij in het laatste decennium niet meer toegepast. In El Salvador vindt de uitvoer van de doodstraf nog plaats in het militair recht en in uitzonderlijke gevallen zoals oorlogssituaties. Slechts negen landen - Mexico, Nicaragua, Honduras, Costa Rica, Colombia, Venezuela, Dominicaanse Republiek, Haïti en Panama- hebben de doodstraf uit hun wetgeving geschrapt.  

Ondanks dat de Verenigde Naties al in 2010 een voorstel heeft goedgekeurd dat moet leiden tot het afschaffen van de doodstraf in de Cariben, hebben onlangs elf naties uit die regio tegen het voorstel gestemd. 

Bron : El Mundo
Bookmark and Share


Terug