Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Doorgedraaide avocado's

Datum : 02/10/2020
Land : Bolivia

Doorgedraaide avocado's

Senesag, de Boliviaanse tegenhanger van de Voedsel- en Warenautoriteit, maakte eerder deze week bekend dat niet minder dan 1.500 kilo Braziliaanse avocado’s vernietigd moeten worden. Volgens Ernesto Salas, hoofd van de afdeling Santa Cruz van Senesag, was bij controle gebleken dat 77 dozen met deze vruchten geïmporteerd waren zonder de vereiste importvergunning en zonder gekeurd te zijn door het ministerie van Gezondheid. Zonder deze toestemming mogen voedselgewassen in het land niet verhandeld worden.

Inspecteurs van Senesag troffen de vruchten in koelcellen aan zonder de vereiste documentatie. In eerste instantie werd de lading verzegeld, maar na overleg met de gemeente Santa Cruz werd besloten dit illegaal geïmporteerde fruit in alle openheid te vernietigen.

Tania Egüez, verantwoordelijke van de Eenheid Transparantie van Senesag, legde uit voedsel dat zonder de vereiste keuringen geïmporteerd wordt, een gevaar voor de volksgezondheid kan zijn. De regels vereisen dan dat dergelijke producten doorgedraaid moeten worden.

Bron : El Deber
Bookmark and Share


Terug