Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dorpelingen begraven verdachte levend

Datum : 09/06/2013
Land : Bolivia

Dorpelingen begraven verdachte levend

In Bolivia hebben dorpelingen een jongeman die schuldig zou zijn aan verkrachting en moord levend begraven. Dit heeft een lokaal radiostation bevestigd. De lynchpartij deed zich voor in de deelstaat Potosí, in de buurt van de gemeente Colquechaca, gelegen op ruim 300 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad La Paz.

Leandra Arias Janco (35) zou afgelopen zondag door de 17-jarige Santos Ramos zijn verkracht en vermoord. De politie had hem hiervoor aangehouden maar niet vastgezet. Afgelopen woensdag tijdens de begrafenis van de vrouw besloten meer dan tweehonderd mensen verhaal te halen bij de vermeende dader. De dorpsbewoners bonden zijn handen en voeten vast en gooiden hem in het graf van de vrouw wat zij vervolgens dichtgooiden met aarde. Volgens ooggetuigen hadden de dorpelingen toegangswegen geblokkeerd om ingrijpen van hulpdiensten en autoriteiten te voorkomen. 

De lokale politie van de naburige gemeente Tres Cruces meldde dat afgelopen woensdag inwoners van dit gehucht twee mannen hadden gelyncht. Een van de mannen is levend verbrand, de ander is gestenigd. De twee zouden een automobilist hebben beroofd en vermoord.

Correspondenten zeggen dat lynchpartijen en volksgerichten niet ongebruikelijk zijn in dit deel van Bolivia wegens de schaarste aan autoriteiten.

Bron : Argentina Independent, BBC, Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug