Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dorpen Ecuador minder gevoelig voor kanker en diabetes

Datum : 18/02/2011
Land : Ecuador

Dorpen Ecuador minder gevoelig voor kanker en diabetes

Bewoners van afgelegen dorpen in Ecuador hebben een genetische afwijking die volgens biologen een doorbraak kan zijn in het langer laten leven van mensen. Veel bewoners van deze dorpen hebben het zogenaamde Laronsyndroom, een vorm van dwerggroei. Door genetische afwijkingen zijn de mensen die dit syndroom hebben veel minder gevoelig voor ouderdomsziektes als kanker en diabetes. De inwoners van de dorpen die het syndroom niet hebben, zijn wel gevoelig voor de ziekten.

Jaime Guevara-Aguirre en Valter Longo, twee biologische wetenschappers, hebben zich verdiept in deze bevolking en denken dat mensen met het Laronsyndroom tot twee keer langer kunnen leven. Dit is nog niet bevestigd, doordat veel van hen sterven aan oorzaken die niet aan ouderdom zijn gerelateerd, zoals alcoholisme en ongelukken. De veronderstellingen zijn gebaseerd op testen met muizen die hetzelfde syndroom hebben en tot twee keer langer leefden dan gewone muizen.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug