Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Dreigende milieuramp

Datum : 06/09/2019

Dreigende milieuramp

Terwijl de vliegvelden van de door orkaan Dorian getroffen gebieden in het noorden van de Bahamas langzaam weer open gaan voor vliegverkeer, heeft de regering van premier Minnis een verbod uitgevaardigd aan lokale donoren om hulpgoederen in het rampgebied af te leveren.

Ondertussen ontvouwt zich aan de oostkant van het eiland Grand Bahama een milieuramp in de Burmah Olieterminal. In een installatie van Statoil is een groot lek ontstaan nadat de afsluiting van verschillende olie opslagplaatsen weggeblazen werd, toen Dorian met windsnelheden van 185 mijl (bijna 300 km/u) maar liefst drie dagen boven het gebied bleef hangen.

Het is onduidelijk hoeveel onderhoudspersoneel er in de getroffen olieterminal achtergebleven was. De BahamaPress meldt echter dat er lichamen van omgekomen inwoners geborgen zijn. Ze zijn geïdentificeerd in het nabijgelegen High Rock. Verschillende inwoners van het gebied besloten om te blijven toen Dorian in aantocht was. Hoewel het precieze aantal slachtoffers nog niet bekend is, is al wel gemeld dat er vrouwen en kinderen onder de slachtoffers zijn.

Van over het hele eiland Grand Bahama worden slachtoffers gemeld. Alleen al de plaatselijke autoriteiten in Abaco hebben 200 lijkenzakken besteld en ontvangen, terwijl het dodenaantal als gevolg van de orkaan blijft stijgen.

Bron : BahamaPress
Bookmark and Share


Terug