Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Drie Braziliaanse stadions halen deadline Fifa niet

Datum : 04/12/2013
Land : Brazilië

Drie Braziliaanse stadions halen deadline Fifa niet

Drie stadions, die worden gebrouwd voor het WK in 2014 in Brazilië zullen niet voor deadline eind dit jaar klaar zijn, volgens de Fifa. Arena Pantanal in Cuiaba, Curitiba's  Arena da Baixada en São Paulo's Arena Corinthians stadion halen de datum van31 december niet.

Bij de bouw van het stadion in São Paulo kwamen vorige maand twee arbeiders om het leven. “We leven mee met de families. São Paulo zal gereed zijn voor de openingswedstrijd”, zei voorzitter Sepp Blatter van de Fifa. “We betreuren het verlies van de twee mensen die zijn omgekomen.”

De Arena Pantanal in Cuiaba met 43.000 plaatsen is ook achter op schema. Een plan voor een schuifdak is verlaten. Ook het stadion van Curutiba is te laat. Maar Jerome Valcke, algemeen secretaris van de Fifa zegt dat ze in februari klaar zullen zijn. “We weten niet wanneer er groen licht wordt gegeven om het werk in São Paulo te hervatten. We ziten niet in een crisisstemming en zijn n iet op zoek naar een alternatief voor São Paulo.”

“Curitiba heeft met de meeste problemen te kampen en zal zeker niet voor februari 2014 worden opgeleverd”, meent Valcke. “De mensen van Curitiba woonden maandag een bijeenkomst bij en beloofden zich te organiseren om het stadion in februari gereed te hebben.”  De loting voor het WK, dat op 12 juni volgend jaar begint in São Paulo, vindt komende vrijdag plaats.

Feiten stadion São Paulo
Bouw begonnen in 2011
Capaciteit van 45.000 met 20.000 extra verplaatsbare stoelen 
Geschatte bouwkosten zijn  £218m
Oppervlakte is 198,000m²
Geschat aantal arbeiders bedraagt 6000 mensen
Oorspronkelijke opleveringsdatum was december 2013
Na het WK zal de Braziliaanse club Corinthians hier thuiswedstrijden spelen.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug