Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Drie Braziliaanse vliegvelden worden geprivatiseerd

Datum : 07/02/2012
Land : Brazilië

Drie Braziliaanse vliegvelden worden geprivatiseerd

Met het oog op de twee grootste sportevenementen, georganiseerd in Brazilië, privatiseert deze drie van haar vliegvelden.  De regering wil het land zo klaarstomen voor het Wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen en overvolle vliegvelden voorkomen.  Veertien biljoen dollar is er in totaal neergeteld voor de concessies. Een Braziliaans en Zuid Afrikaans consortium heeft het Garulhos vliegveld in São Paulo overgenomen voor de komende dertig jaar voor negen biljoen dollar, het Viracopos vliegveld in Campinas is nu in handen van een verbond tussen Franse en Braziliaanse bedrijven en de concessie van het Juscelino Kubitschek vliegveld in Brasília is in handen van een Braziliaans-Argentijns consortium. 
Dertig procent van alle passagiers die Brazilië binnenkomen of verlaten maken gebruik van deze drie vliegvelden. Eerder deze maand heeft TAM, Braziliës grootste luchtvaartmaatschappij te kennen gesteld dat zij samen met het Chileense LAN samen zal gaan om de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika te vormen.

Bron : cnn
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug