Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drie doden bij bomaanslag in Colombia

Datum : 04/03/2012
Land : Colombia

Drie doden bij bomaanslag in Colombia

Twee soldaten en een achtjarige jongen zijn omgekomen bij een explosie in het noordoosten van Colombia. Volgens legerautoriteiten heeft de Farc, de grootste rebellengroep, de explosieven geplaatst. Nog drie soldaten raakten gewond bij de aanslag bij de stad Tame.

De explosie gebeurde in het zelfde gebied, de provincie Arauca, waar woensdag negen werknemers van een oliemaatschappij werden ontvoerd. Het is onduidelijk wie er achter de ontvoering zit, want er zijn in het gebied meerdere illegale groepen actief.

Minister van Defensie, Juan Carlos Pinzon, zei dat de veiligheidssituatie in het land de laatste maanden is verslechterd, maar dat de regering er alles aan doet de bedreigingen tegen te gaan. 
De Farc heeft vorige week zondag aangekondigd te stoppen met ontvoeringen. Maar de ELN, een kleinere rebellengroep, en drugsbendes gaan door met ontvoeringen.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug