Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drie doden bij vliegtuigcrash Bahamas

Datum : 07/04/2013

Drie doden bij vliegtuigcrash Bahamas

Drie personen zijn donderdag op de Bahamas om het leven gekomen tijdens een vliegtuigcrash. Een gecharterd Cessna-toestel dat een noodvlucht uitvoerde om een patiënt op te halen, kwam bij het landen in botsing met een voertuig op de landingsbaan van de Mayaguana Airport.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het toestel van LeAir Charter Services rond half een 's ochtends zou landen waarbij twee auto's zodanig waren geparkeerd om de onverlichte landingsbaan te verlichten. Het vliegtuig, met twee bemanningsleden aan boord, kwam echter eerst in botsing met een van de auto's terwijl brandstof begon te lekken. Bij de botsing met het tweede voertuig ontplofte deze auto waarbij de drie inzittenden (twee vrouwen en een man) om het leven kwamen. Onduidelijk is of de inzittenden van het vliegtuig gewond zijn geraakt of ongedeerd zijn gebleven.

Als gevolg van het incident heeft minister van Transport en Luchtvaart opdracht gegeven onmiddellijk noodverlichting op het vliegveld te installeren. De autoriteiten stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug