Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drie doden door explosief in winkelcentrum Bogota

Datum : 18/06/2017
Land : Colombia

Drie doden door explosief in winkelcentrum Bogota

Bij een bomexplosie in een druk winkelcentrum in de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen. De vrouwen bevonden zich in de toiletten, toen daar een explosief tot ontploffing werd gebracht.

Er was op dat moment, om ongeveer 17:00 uur lokale tijd, nog veel winkelend publiek. Het winkelcentrum Andino ligt in een chique wijk van Bogota. Nog eens negen mensen zijn er gewond geraakt, van wie één ernstig. Volgens de politie was het explosief in een toilet verborgen op de tweede verdieping van het gebouw. Alle slachtoffers zijn vrouwen.

Na de explosie werden omliggende straten ontruimd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, evenals een team van de explosievenopruimingsdienst, dat de wijk heeft uitgekamd op zoek naar andere explosieven. Dat vertelt de burgemeester van Bogota aan persbureau Reuters. Op Twitter noemt hij de explosie "een laffe terroristische daad". Er is een onderzoek ingesteld naar de aanslag; het is vooralsnog niet duidelijk wie ervoor verantwoordelijk is.

Colombia is in het verleden vaker getroffen door bomaanslagen, onder andere door de guerrillabeweging FARC, met wie regering onlangs een vredesakkoord heeft getekend. De organisatie is nu bezig met ontwapening. De marxistische organisatie ELN is momenteel ook in gesprek over een vredesakkoord met de overheid. De rebellengroep veroordeelde de aanslag via sociale media.

Recentelijk kwamen er aan het adres van de autoriteiten van Bogota wel bedreigingen binnen van de zogenaamde Gulf Clan, een groep voormalige paramilitairen die actief zijn in de drugshandel. 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug