Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drie doden in een drive-by shooting

Datum : 14/11/2011
Land : Mexico

Drie doden in een drive-by shooting

Een van de drie slachtoffers van een drive-by shooting in de Mexicaanse stad Culiacan is Diego Rivas, een zanger van narcocorridos, liedjes waarin drugshandel verheerlijkt wordt. De daders schoten met AK-47 geweren waarbij Rivas en twee van zijn vrienden werden gedood. Drie anderen raakten gewond.

Volgens de politie zijn muzikanten die narcocorridos zingen steeds vaker het doelwit van rivaliserende drugsbendes. Een van Rivas’ bekendste liedjes is een ode aan Joaquin Shorty Guzman, de meest gezochte drugsbaron in Mexico. Andere liederen zijn Brindo con Sangre (Ik breng een toost uit met bloed) en El comandante (De commandant).

Vorig jaar werd Sergio Vega, beter bekend als El Shaka, doodgeschoten, slechts een paar uur nadat hij op de radio berichten dat hij was vermoord had ontkend. In 2007 werd de zanger van K-Paz de la Sierra ontvoerd, gemarteld en vermoord na een concert in de westelijke staat Michoacán.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug