Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drie leiders golfkartel opgepakt in Colombia

Datum : 21/08/2017
Land : Colombia

Drie leiders golfkartel opgepakt in Colombia

In Colombia zijn drie leiders van het beruchte golfkartel opgepakt. Het leger, de politie en de marine werkten daarvoor samen in twee grote operaties, een langs de pacifische kust en een in het noorden van het land. Tijdens de operaties werd ook geld, wapens en munitie gevonden. 

Victor Javier Cordoba en Erney Gasca Valencia werden opgepakt in Choco, in het westen van het land. Cordoba is een van de belangrijkste leiders van het golfkartel. Hij heeft de leiding over zo'n 200 mannen. Valencia maakte deel uit van het San Juan Bloc. In het noorden werd een verdachte opgepakt die de bijnaam Vicente gebruikt, eveneens een belangrijke drugsbaas. 

Juan Manuel Santos, president van Colombia, twitterde over de arrestatie als "geweldig nieuws in de strijd tegen de misdaad." Het golfkartel is de belangrijkste drugsbende van Colombia, voorheen ook wel Clan Usaga of Los Arabenos genoemd. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug