Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dronken chauffeur doodt Venezolaans atleet

Datum : 23/10/2017
Land : Costa Rica

Dronken chauffeur doodt Venezolaans atleet

Tijdens een halve marathon in de Costa Ricaanse hoofdstad San José is een Venezolaanse atleet omgekomen door een dronken bestuurder. De chauffeur reed door de politiebarricade heen en raakte de Venezolaan David Yañéz Pacheco, die later in het ziekenhuis overleed. De 26-jarige chauffeur is gearresteerd. 

In een reactie op Facebook laat de organisatie weten dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen waren, maar dat er "dingen zijn waar wij geen controle over hebben." In totaal waren 19 politie officieren aanwezig bij de route om de 90 mensen die het verkeer moesten regelen in goede banen te leiden. Getuigen zeggen dat de chauffeur een rij met wachtende auto's inhaalde om vervolgens dwars door een barricade het parcours op te rijden. Nadat hij Yañéz geraakt had vluchtte de dronken man, maar hij werd enkele honderden meters verderop opgepakt. 

De 35-jarige Yañéz was een van de 1300 deelnemers aan de halve marathon. Hij was zijn thuisland Venezuela ontvlucht om de economische crisis en rende mee met een groep landgenoten. Hij woonde in het huis van de Costa Ricaanse Paralympiër Laurens Molina. Volgens Molina hoopte Yañéz dat hij minstens een tweede plaats zou behalen, zodat hij het prijzengeld van 500 dollar naar zijn 13-jarige zoon in Venezuela zou kunnen sturen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug