Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Droogte in Argentinië brengt graan en soja in gevaar

Datum : 11/01/2012
Land : Argentinië

Droogte in Argentinië brengt graan en soja in gevaar

Ook al viel er deze week wat regen, in het door droogte geteisterde centrale deel van Argentinië maken producenten van graan en soja zich grote zorgen. De aanhoudende droogte, veroorzaakt door La Niña, kan ook gevolgen hebben voor de belastingopbrengsten. 

De twee gewassen zijn belangrijk voor de belastinginkomsten van de regering, volgens Carlos Casamiquela, directeur van het Nationale Instituut voor Agrarische Technologie. Als de soja wordt beschadigd en de internationale prijzen stijgen, kan de regering minder belasting innen. Minster van Landbouw, Norberto Yahuar, maant tot kalmte tot de gevolgen van de droogte  duidelijker zijn. Er zal regeringssteun zijn voor diegenen die door de droogte worden getroffen.

De schade en de kosten van de droogte zijn niet voor het midden van februari bekend, volgens de minister. In de provincies Cordoba, Santa Fe en gebieden ten westen van Buenos Aires viel in december maar 20 procent van de normale hoeveelheid regen. Een aanhoudende hittegolf draagt aan de droogte bij.

 

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug