Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Droogte in Brazilië breidt zich uit

Datum : 02/02/2015
Land : Brazilië

Droogte in Brazilië breidt zich uit

De gevolgen van de droogte in het zuidoosten van Brazilië breiden zich uit. Afgelopen vrijdag riep Espírito Santo, de deelstaat die ten noorden van Rio de Janeiro ligt, een droogte-alarm uit. Het is na São Paulo, Rio de Janeiro en Minas Gerais de vierde staat die in de problemen komt door de droogte, die huishoudens, industrie en landbouw ernstig bedreigd. 

Paulo Hartung, gouverneur van Espírito Santo, riep de industrie op om zo weinig mogelijk water te gebruiken. De droogte in de staat is de ergste in veertig jaar. "We bekijken alle opties om water te produceren dat geschikt is voor consumptie," aldus Hartung. Landbouwgebieden in het zuiden van de staat hebben de productie met 50 procent zien dalen door de droogte. 

Verschillende steden willen maatregelen invoeren om het watergebruik door huishoudens terug te dringen. In de hoofstad Vitoria en het nabij gelegen Vila Vella worden maatregelen opgesteld om boetes te geven aan mensen die water gebruiken om hun auto te wassen of de stoep schoon te maken. 

De droogte in Brazilië is het ergste in de deelstaat São Paulo, waar de meeste mensen van het land wonen. Deze maand viel slechts 54.5 procent van de normale hoeveelheid regen in deze staat. Het belangrijkste waterreservoir, dat 6.5 miljoen mensen van water voorziet, staat slechts op 5 procent van de totale capaciteit. 

President Dilma Rousseff sprak vrijdag met de gouverneurs van de deelstaten São Paulo, Rio de Janeiro en Minas Gerais over maatregelen om het probleem aan te pakken. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug