Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drugs en wapens in Venezolaanse gevangenis

Datum : 30/09/2013
Land : Venezuela

Drugs en wapens in Venezolaanse gevangenis

Tijdens een veiligheidsronde in de Venezolaanse gevangenis Sabaneta, waar recentelijk zestien gevangenen zijn vermoord, zijn  ruim honderd wapens en tienduizenden stukken munitie gevonden. Ook werden er tunnels van ongeveer vijftien meter diep gevonden, waar meer dan twaalf kilo aan cocaïne en marihuana lag opgeslagen. 

De gevangenen werden tijdelijk naar een andere gevangenis in Maracaibo verplaatst, nadat er twee weken geleden zestien doden vielen te betreuren door geweld tussen rivaliserende bendes. Sommige slachtoffers werden onthoofd of met geamputeerde ledematen gevonden. 

De president van de gevangenis, Iris Varela, verklaarde dat “het gewicht van de wet zwaar op de bandieten zal vallen die verantwoordelijk zijn voor het smokkelen van drugs in de gevangenis.” 

Venezolaanse gevangenissen zijn berucht door overbezetting en veelvuldig geweld. Volgens statistieken van de Venezolaanse Gevangenis Observatorium is de Sabaneta gevangenis met 69 doden dit jaar de meest gevaarlijke gevangenis van Venezuela.

 
 
 
Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug