Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drugsbaron gearresteerd in telefooncel

Datum : 19/09/2012
Land : Colombia

Drugsbaron gearresteerd in telefooncel

Beveiliging ambtenaren hebben een van de meest gezochte drugsbaronnen in Colombia gearresteerd terwijl hij telefoneerde in een telefooncel in Venezuela. Barrera had veel moeite gedaan om onherkenbaar te zijn. Volgens de politie had hij plastische chirurgie ondergaan en zijn vingertoppen verbrand met zuur om te voorkomen dat geïdentificeerd zou kunnen worden door middel van zijn vingerafdrukken.

De Venezolaanse Minster Tarek El Aissami verklaarde dat de politie 69 openbare telefoons in de gaten hield die door Barrera werden gebruikt om te bellen met familie zakenrelaties. Door het gebruiken van openbare telefoons hoopte hij niet opgespoord te worden. De Colombiaanse politie beschreef de operatie, die werd uitgevoerd met de hulp van Britse, Amerikaanse, Colombiaanse en Venezolaanse ambtenaren als "grote overwinning van de internationale samenwerking". De arrestatie bewijst ook dat drugsbaronnen zich nergens eeuwig kunnen verbergen.

Barrera wordt ervan verdacht te hebben  samengewerkt met Farc rebellen, rechtse paramilitairen en corrupte veiligheidsfunctionarissen om twintig jaar lang grote hoeveelheden cocaïne naar de Verenigde Staten, Afrika en Europa te smokkelen.Colombiaanse minister van Justitie, Ruth Stella Correa,  zal Venezuela verzoeken om Barrera uit te leveren aan Colombia.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug