Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Drugsgeweld in Midden-Amerika bereikt alarmerende hoogtes

Datum : 28/02/2012

Drugsgeweld in Midden-Amerika bereikt alarmerende hoogtes

Het jaarverslag van het INCB (International Narcotics Control Board) heeft bekendgemaakt dat de drugsproblematiek in Midden-Amerika meer dan ooit een bedreiging vormt voor de veiligheid. Het probleem betreft met name een groeiende betrokkenheid van criminele organisaties en bendes bij het drugsverkeer. In het continent zijn momenteel 900 verschillende bendes met totaal 70.000 leden actief.

Het INCB kondigde verder via het rapport een aantal opmerkelijke ontwikkelingen aan. Zo zijn Honduras, Costa Rica en Nicaragua -  drie landen waar de criminaliteit aanzienlijk lager is -  sinds 2010 belangrijke transportlanden geworden voor het drugsverkeer. Ook waarschuwt het rapport dat illegale apotheken hun consumenten steeds vaker opzoeken via de sociale media.

De Verenigde Staten, Canada en Mexico blijven de grootste drugsmarkten. In deze drie landen zijn zowel productie als handel en consumptie in hoge mate aanwezig.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug