Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Dubbele moordzaak Bonaire heropend

Datum : 03/07/2013
Land : Bonaire

Dubbele moordzaak Bonaire heropend

Twee mannen zijn op Bonaire hoogstwaarschijnlijk ten onrechte veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor een dubbele moord. Het Gemeenschappelijk Hof op Bonaire heeft de zaak maandagmiddag heropend. Dat heeft hun advocaat Geert-Jan Knoops (zie foto) maandag laten weten. Hij is al langer overtuigd van de onschuld van de mannen in deze Spelonk-zaak. Een van hen kreeg acht jaar celstraf en was al enige tijd vrij. De ander zat 24 jaar uit, maar komt maandag nog vrij.

De moorden op twee broers werden gepleegd in 2005. Justitie ging destijds uit van een afrekening in het drugsmilieu. Een derde dader kreeg achttien jaar celstraf. Hij legde belastende verklaringen af over de twee andere verdachten. Hij zei dat ze met z'n drieën de broers naar een afgelegen plek lokten en ze daar doodschoten. 

De twee mannen die Knoops bijstaat, ontkennen iedere betrokkenheid. Ze hebben volgens de advocaat een sluitend alibi. Ook justitie is inmiddels overtuigd van hun onschuld en wil vrijspraak voor beiden. Een van hen zou achter de pc hebben gezeten, wat zou blijken uit inloggegevens. De ander was op dat moment in Kralendijk, terwijl de moorden aan de andere kant van het eiland werden gepleegd. Telefoongegevens zouden dat bevestigen.

Het hof heeft niet gelijk uitspraak gedaan, zoals Knoops en justitie hadden gevraagd. Op 5 september vindt een inhoudelijke behandeling plaats van het nieuwe hoger beroep.

Bron : ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug