Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Duizenden bomen in Peruaanse woestijn na overstroming

Datum : 03/07/2017
Land : Peru

Duizenden bomen in Peruaanse woestijn na overstroming

In de Peruaanse woestijnregio Piura, op de grens met Ecuador, zijn meer dan 10.000 bomen gegroeid na een overstroming eerder dit jaar. Dit bevestigt de Nationale Dienst voor Bos en Wilde Dieren (SERFOR). De vegetatie begon vlakbij de stad Catacaos te groeien, waar het ministerie van Landbouw 20 kilo zaden geplant had als onderdeel van een herbebossingsproject na de uiterst zeldzame regenval in het gebied. 

Illegale houtkap had alle oorspronkelijke bossen in de regio verwoest, met grote gevolgen voor flora en fauna, maar de nieuwe bossen trekken alweer vogels en reptielen aan, aldus SERFOR. Boeren uit nabij gelegen gemeenschappen proberen samen voor de nieuwe bomen te zorgen - aangezien die de noodzakelijke schaduw zullen leveren voor hun vee. 

Piura, een gebied zo'n 1000 kilometer ten noorden van Lima, was de Peruaanse regio die het hardst getroffen werd door hevige regenval en overstromingen in maart van dit jaar. Hierbij kwamen minstens 18 mensen om het leven en werden 14.000 huizen, 46 scholen, drie ziekenhuizen en 8600 hectare landbouwgrond verwoest. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug