Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Duizenden grottekeningen ontdekt in Mexico

Datum : 23/05/2013
Land : Mexico

Duizenden grottekeningen ontdekt in Mexico

Archeologen hebben in het noordoosten van Mexico 4926 grottekeningen ontdekt die in goede staat verkeren. De tekeningen in rood, geel, zwart en wit geven gewervelde en ongewervelde dieren weer, maar sommige beelden zijn abstract of bieden een luchtgezicht. De tekeningen zijn ontdekt in elf grotten in de regio Burgos, gelegen in de staat Tamaulipas. In een ervan werden 1550 tekeningen aangetroffen.

Archeologen gingen er tot nu toe van uit dat het gebied waarin zij zijn gevonden, in de oudheid nooit bewoond is geweest. Deskundigen moeten nog vaststellen hoe oud de tekeningen zijn. De tekeningen wijzen erop dat minstens drie groepen van jagers en verzamelaars in het San Carlosgebergte leefden. De wetenschappers vonden geen voorwerpen. Wel ontdekten ze op een van de tekeningen een atlatl, een jachtwapen dat niet eerder op een tekening in Tamaulipas was gezien. De vondsten werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor archeologie in het Nationaal Historisch Museum van Mexico.

Bron : BBC World
Bookmark and Share


Terug