Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Duizenden ontheemden door overstromingen in Uruguay

Datum : 07/06/2017
Land : Uruguay

Duizenden ontheemden door overstromingen in Uruguay

Bijna 3.500 mensen in Uruguay hebben hun huizen moeten verlaten nadat zware regens overstromingen hadden veroorzaakt in grote delen van het Zuid-Amerikaanse land.

Het zwaarst getroffen is de provincie Salto in het noordwesten van het land, aan de grens met Argentinië, waar zo’n 2000 mensen zijn geëvacueerd. Ook de provincies Paysandú en Artigas zijn getroffen.

De minster van Defensie van Uruguay zei dat het leger en de marine waren ingezet om te helpen met de evacuatie. Voor de komende dagen is meer zware regenval voorspeld en de autoriteiten vrezen dat de rivier Uruguay verder zal stijgen waardoor meer steden in gevaar komen.

Sommige evacués verblijven in tijdelijke accommodaties, terwijl anderen bij vrienden of familie in drogere gebieden onderdak hebben gevonden.

Er komen vaker overstromingen in de regio voor. In december 2015 moesten ruim 150.000 mensen in Paraguay, Uruguay, Argentinië en Brazilië hun huizen verlaten door de erbstigste overstromingen sinds decennia. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug