Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Duizenden Venezolanen betuigen hun laatste eer

Datum : 06/03/2013
Land : Venezuela

Duizenden Venezolanen betuigen hun laatste eer

Duizenden Venezolanen zijn vandaag de straten van Caracas opgegaan om hun laatste eer te betuigen aan de gisteren overleden president Hugo Chávez. De kist waarin het lichaam van Chávez ligt opgebaard, is vandaag door de straten van de Venezolaanse hoofdstad naar de Militaire Academie gereden, waar het lichaam van Chávez tot vrijdag zal blijven.
 
De overheid heeft zeven dagen van rouw in het land afgekondigd. Enkele Latijns- Amerikaanse leiders zijn reeds naar Caracas gevlogen om hun laatste eer te betuigen. Onder andere de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner, de Uruguayaanse president José Mujica en de Boliviaanse president Evo Morales zijn al in Caracas gesignaleerd.
 
Ook andere landen in Latijns Amerika en ver daarbuiten hebben geschokt gereageerd op het overlijden van de markante Venezolaanse leider. In Ecuador zijn drie dagen van officiële rouw aangekondigd, terwijl in Iran, een andere Venezolaanse bondgenoot, één officiële rouwdag is ingesteld. De Iraanse president Ahmadinejad noemde Chávez in een toespraak een “martelaar”.
 
Militaire eenheden verspreid over Venezuela hebben 21 saluutschoten afgevuurd, en zullen dit elk uur blijven doen tot aan de begrafenis. Daarnaast zijn alle scholen en universiteiten in Venezuela voor een week gesloten.


 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug