Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Duurzaam toerisme Gran Rio

Datum : 27/03/2012
Land : Suriname

Duurzaam toerisme Gran Rio

Frans Dinge, de eigenaar van Kosindo lodge, heeft aan Starnieuws bekend gemaakt dat er concrete plannen zijn om het gebied van de Gran Rio aantrekkelijker te maken voor toeristen. Er worden verschillende pakketten ontwikkeld waarmee toeristen in minimaal drie dagen het binnenland van Suriname kunnen ontdekken. In de pakketten zijn Surinaams eten en exotische sappen, culturele optredens, boswandelingen en zwemmen bij sula’s, stroomversnellingen, inbegrepen.

Er wordt veel moeite gedaan om het toerisme duurzaam te maken. De lokale bevolking wordt geholpen om een marketingplan voor duurzaam toerisme op te zetten en een bedrijfsplan voor de lodge. Verder worden de beginselen van duurzaam toerisme, marketing en bedrijfsvoering overgedragen. Ook worden er voorbereidingen getroffen om in 2013 over te gaan op zonne-energie, gescheiden afvalverwerking en bioafbreekbare schoonmaakmiddelen.

Een groot deel van de omzet uit het toerisme zal gebruikt worden voor het behoud van het Gran Rio gebied en voor cultuurprojecten in de regio. Er is een speciaal fonds voor natuur- en cultuurprojecten opgericht. 

Bron : Starnieuws
Bookmark and Share


Terug