Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

ECLAC: 'Daling BBP Mexico met 2,1 procent'

Datum : 20/12/2018
Land : Mexico

ECLAC: 'Daling BBP Mexico met 2,1 procent'

ECLAC, de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben van de Verenigde Naties, verwacht dat het BBP van Mexico met 2,1 procent zal dalen als gevolg van commerciële spanningen en een lagere binnenlandse consumptie.

Daarmee is ECLAC het minst optimistische orgaan voor de economische prestaties van Mexico in 2019,  achter het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat eind november voorspelde dat het BBP een groei van 2,3 procent zou bereiken en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die een groei van 2,5 procent verwacht.

Mexico zou in het eerste jaar van de regering van Andrés Manuel López Obrador (AMLO) een toename van 2,1 procent van haar BBP kunnen bereiken, volgens schattingen van ECLAC; een prognose die iets lager is dan de 2,3 procent die in oktober was geschat.

Deze dynamiek zal nog steeds worden ondersteund door de binnenlandse consumptie, die echter een vertraging vertoont sinds 2018, en die ook verband houdt met handelsspanningen die "zeker Mexico en Latijns Amerika in het algemeen zullen treffen", meldde de uitvoerend secretaris van ECLAC, Alicia Bárcena.

Volgens Bárcena zijn er twee belangrijke externe en vier binnenlandse risico's voor de Mexicaanse economie, waaronder corruptie, ongelijkheid, onveiligheid en tekortkomingen van de rechtsstaat, die ze identificeert als "zaken die de huidige regering moet aanpakken".

Bron : El Economista
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug