Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Ecolution met vertraging onderweg naar Aruba

Datum : 10/11/2012
Land : Aruba

Ecolution met vertraging onderweg naar Aruba

Wubbo Ockels is maandagmiddag met zijn zeilschip Ecolution vanuit Scheveningen vertrokken naar Aruba (bekijk hier een filmpje). Het is voor Ockels de eerste trans-Atlantische overtocht met de Ecolution, die in december 2010 in Groningen door onbekenden zwaar werd beschadigd. Het herstel van het schip kostte ongeveer 1,5 miljoen euro. Het zeilschip is 25 meter lang en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. De boot is op initiatief van Ockels gebouwd.

De voormalig astronaut zou eigenlijk vorige week vrijdag al vertrekken, maar dat werd uitgesteld door het slechte weer. Na twee dagen zeilen en ongeveer 300 kilometer varen,  kwam het schip echter in de problemen. Door sterke tegenwind werd de bemanning gedwongen om de motoren aan te zetten en vervolgens kwamen ze erachter dat er water in gelopen was. Het schip werd door een Engelse reddingsboot naar land gesleept waar het de afgelopen dagen voor reparatie in de haven heeft gelegen. De planning was om half december in de haven van Oranjestad aan te komen. Het is nog onduidelijk of de vertraging veel effect zal hebben op het reisschema.

Ockels gaat de Arubaanse regering drie maanden bijstaan in het ontwikkelen van diverse projecten op het gebied van duurzaamheid. De reis is te volgen via het Twitteraccount @EcolutionsBV en op de blog van Ecolution

Bron : Amigoe, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug