Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Economie Latijns Amerika groeit in 2013 met 3,8 procent

Datum : 11/12/2012

Economie Latijns Amerika groeit in 2013 met 3,8 procent

De eeconomie van Latijns Amerika en de Cariben zal in 2013 met 3,8 procent groeien, nadat de groei dit jaar 3,1 procent bedroeg. Dit zijn de voorlopige cijfers van de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben (Cepal). 
 

De geraamde groei van dit jaar is hoger dan die van de wereldeconomie, die wordt geschat op 2,2 procent. Met 3,1 procent is de groei dit jaar lager dan de 4,3 provent in 2011. Volgens Cepal tonen de cijfers aan dat “de globale economische crisis wel een negatief effect had op Latijns Amerika en de Cariben, maar niet dramatisch. Het continent was in staat schokken van buitenaf op te vangen.”

De groei wordt geleid door Paraguay (8,5 %), Panama (7,5%), Peru (6 %), Haët (6 %), Bolivia (5 %), Chili (4,8 %), Nicaragua (4,5 %) en Colombia (4,5 %).  Brazilië groeit met 4% , Argentinië met 3,9 % en  Mexico met 3,5 %. Onderaan de lijst staan Venezuela en El Salvador met een verwachte groei van 2%.

Cepal onderstreepte dat een van de belangrijkste doelen voor de korte termijn de verstekimng van de interne vraag is, zowel nationaal als regionaal. Hiermee kunnen investeringen worden uitgelokt.

 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug