Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Economische groei Mexico hoogste in tien jaar

Datum : 23/02/2011

MEXICO – De Mexicaanse economie heeft zich goed hersteld van de recessie in 2009. Vorig jaar groeide de economie met 5,5 procent; het hoogste groeicijfer op jaarbasis in tien jaar. Het Nationaal Instituut voor Statistiek zegt dat de landbouw, de industrie en de dienstensector alle een sterke verbetering laten zien. De groei was het sterkst in de industriële sector met 6,1 procent.
“De groei is nu meer uitgebalanceerd”, zegt minister Ernesto Cordero van Financiën. Volgens Gabriel Casillas van JP Morgan was “de industrie sterker, maar was vooral de significante groei van de dienstensector belangrijk”. Volgens dit instituut was de groei in het laatste kwartaal van 2010 1,3 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor.
In tegenstelling tot veel opkomende markteconomieën heeft Mexico niet te kampen met een hoge inflatie. Die bedraagt momenteel 3,8 procent tegen 4,4 procent eind vorig jaar. Analisten verwachten dat de rente ongewijzigd zal blijven op 4,5 procent.

(BBC)
 

Bookmark and Share


Terug