Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Ecuador aan de hybride auto

Datum : 16/06/2017
Land : Ecuador

Ecuador aan de hybride auto

Op donderdag 15 juni is in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito de grote autotentoonstelling Feria AutoMundo 2017 van start gegaan. Van de honderdvijftig modellen die in de hallen van de Cemexpo tentoongesteld worden, zullen er vijftien voor het eerst in het land te zien zijn.

Genaro Baldeón, voorzitter van de organiserende Vereniging van Automobielondernemingen van Ecuador (Aeade), meldde dat de verwachtingen in de sector dit jaar hooggespannen zijn. De verkoop zal zeker profiteren van onder meer een verlaagd btw-tarief en een vrijhandelsovereenkomst met de Europese Unie, aldus Baldeón.

Onder het genot van dans, muziek en technische demonstraties tonen 26 automerken zich aan de Ecuadoraanse consument. Het Zuid-Koreaanse Kia presenteert niet minder dan vijf nieuwe modellen tegen zeer concurrerende prijzen, volgens bedrijfsleider Ricardo Rosales. Ook Toyota heeft hoge verwachtingen van de lokale markt: dit Japanse bedrijf presenteert haar nieuwe Prius 4G, ’s werelds meest verkochte hybride auto.

Juan Manuel Hoyos van Chevrolet heeft als verkoopargument een assemblagefabriek in het land zelf. Aandachttrekker is de aantrekkelijk geprijsde Chevrolet Sail 2018, die opvallende gelijkenissen vertoond met de Opel Corsa. Hoyos biedt bovendien speciale financieringsmogelijkheden aan bezoekers van de Feria AutoMundo.

Hyundai zet daar maar liefst tien jaar garantie op de accu’s in haar hybride modellen tegenover, en een goedkope versie van haar nieuwe model Creta. Deze kleine cross over SUV is niet in Nederland verkrijgbaar, maar gaat in Ecuador minder dan 28.000 dollar kosten.

Van de Europese merken presenteert Skoda haar nieuwe 4x4 Kodiaq AT. Het Tsjechische merk hoopt te profiteren van de lagere importtarieven onder het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Ecuador. Dat geldt ook voor Peugeot: de nieuwe 301 zal in 2018 onder de twintigduizend dollar te koop zijn.

Het optimisme van de sector zal deels gebaseerd zijn op de stagnatie van de afgelopen jaren: werden er in 2011 nog 139.000 nieuwe auto’s in Ecuador verkocht, in 2016 was dit aantal gedaald tot 63.555. Tot en met mei dit jaar zijn er 34.539 auto’s verkocht wat op een voorzichtige opleving kan duiden, veroorzaakt door uitgestelde aankopen.

Bron : El Universo
Bookmark and Share


Terug